Weer Poesta & Tiszameer

De regio Poesta & Tiszameer is te omschrijven als een groot gebied. Omdat de verschillen tussen het weer in de verschillende delen van dit gebied nogal verschilt wordt het weer van de twee grootste steden van deze regio uitgelicht, Debrecen en Szeged.

Debrecen
In de stad Debrecen, waar Michiel de Ruyter een erg bekend persoon is, heerst een gematigd landklimaat. Doordat Debrecen onder invloed is van laagvlakte zijn de temperaturen in de zomer zeer aangenaam, met een gemiddelde temperatuur van circa 28 graden. De winters in de (omgeving) van de stad zijn met een gemiddelde temperatuur gemiddelde temperatuur van -4 graden tamelijk koud. De regen die in het gebied rondom Debrecen valt is gelijkmatig over het jaar verdeeld. Er zijn dus geen extreem natte periodes specifiek in de zomer of de winter.

Szeged
In het zuidoosten van het land aan de rechteroever van de Tisza is de stad Szeged gelegen. In Szeged heerst een gematigd landklimaat, wat inhoudt dat er het gehele jaar natte periodes kunnen voorkomen.  De maanden januari en februari zijn de koudste maanden in de omgeving van Szeged, met soms ijzige kou en veel sneeuw. Gemiddelde temperaturen van rond de -4 zijn in deze regio geen uitzondering. In de zomermaanden zijn er vaak lange periodes met warm weer, waarbij de gemiddelde temperatuur rond de 27 graden ligt. De periode rond de herfst is de droogste periode rondom Szeged. Daarnaast zijn de temperaturen in de herfstperiode ook nog zeer aangenaam.

Weersverwachting
Debrecen