Standbeeld Michiel de Ruyter

Op het Calvijnplein achter de Grote Kerk in Debrecen is een standbeeld van Michiel de Ruyter te vinden met een plaquette erop van zijn boot.

De reden van het plaatsen van een standbeeld met de plaquette van Michiel de Ruyter is de bevrijding van 26 Hongaarse dominees in het jaar 1676. Deze dominees werden bevrijd van een Spaans Galjoen in de Middellandse Zee.

 

  • Regio

  • Wat zoek je?

Benieuwd naar de 5 populairste vakantiehuizen?

Laat mij zien!

Standbeeld Michiel de Ruyter

Op het Calvijnplein achter de Grote Kerk in Debrecen is een standbeeld van Michiel de Ruyter te vinden met een plaquette erop van zijn boot.

De reden van het plaatsen van een standbeeld met de plaquette van Michiel de Ruyter is de bevrijding van 26 Hongaarse dominees in het jaar 1676. Deze dominees werden bevrijd van een Spaans Galjoen in de Middellandse Zee. Bij de tocht van de gereformeerde dominees naar Spanje kreeg Michiel de Ruyter de Franse kapers die de 26 gereformeerde dominees in handen hadden in het oog. Michiel de Ruyter kreeg opdracht van de Hollandse staat om de vastgebonden dominees  vrij te pleiten. Een onderhandeling met de onderkoning van Napels volgde. In eerste instantie weigerde de onderkoning van Napels, maar uiteindelijk liet hij vanwege het feit dat Spanje en Nederland bondgenoten van elkaar waren de dominees vrij. Hierdoor bleef een zeeslag uit en werd de daad van Michiel de Ruyter gezien als een symbolische daad.

De banden tussen Hongarije en Nederland zijn sinds deze daad altijd sterk gebleven. In 1895 is het standbeeld van Michiel de Ruyter in Debrecen onthuld. In Debrecen is ook als blijk van waardering van de daad van Michiel de Ruyter een straat naar hem vernoemd.

Weersverwachting
Debrecen

Weeronline.nl – Meer weer in Debrecenweeronline.nl Altijd jouw weer

Regio’s

Boedapest

dkjgsjgfpoe

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.