Cultuur

Hongarije is een land waarbij de West-Europese en de Oost-Europese cultuur samen komen. Daarnaast heeft de geschiedenis van het land ook een grote invloed op de cultuurwaarden van Hongarije. Zo zijn er verschillende resten van het Romeinse Rijk, de Middeleeuwen en de Turkse overheersing in het land te  aanschouwen. Oude burchten, kastelen en kerken vormen in vele steden het stadsbeeld.

Inwoners Hongarije
In Hongarije wonen in totaal ongeveer 10 miljoen mensen. De officiële naam van het land Hongarije is Magyarország. Hierdoor worden de inwoners van Hongarije ook wel Magyaren genoemd. De Hongaren, of Magyaren, spreken Hongaars. De Hongaarse taal is een moeilijke taal om te leren. Zo worden er bij het werkwoord of zelfstandige naamwoord voorvoegsels of bepalingen toegevoegd. Daarnaast wordt er in het Hongaars geen persoonlijk voornaamwoord gebruikt. Een werkwoordsvorm verschilt dus per voor elke persoon.

Etenswaren
Naast de vele bezienswaardigheden van soms wel meer dan 1000 jaar oud in Hongarije staat het land ook bekend om verschillende etenswaren. Zo is Goulash een typisch Hongaars gerecht en staat het land ook bekend om zijn paprika’s.

Geloof
In de 17e eeuw was 90% van de inwoners in Hongarije Protestants. Vandaag de dag is circa 65% van de inwoners van Hongarije Rooms-Katholiek. Na het Rooms-Katholieke geloof zijn de Gereformeerden de grootste geloofsovertuiging in Hongarije

Regio’s

Wat is er te doen in…..

Balatonmeer

1 januari: Nieuwjaarsdag

Pannonia
Boedapest & Donauknie
Poesta & Tiszameer
Eger-Tokaj