Városliget Stadspark

Vlakbij het centrum van de stad Boedapest is het Városliget Stadspark gevestigd. Het stadspark ligt achter het Heldenplein. De oppervlakte van het park is ongeveer 1 km2 en het park is gevestigd in het stadsdeel Pest. Voor alle leeftijdscategorieën is er in het stadspark genoeg te beloven. Zo zijn er verschillende restaurants, een dierentuin, pretpark, kuuroord en verschillende museums. Daarnaast wordt het park ook veel bezocht door toeristen en de lokale bevolking om een heerlijk ontspannen wandeling te maken.

  • Regio

  • Wat zoek je?

Városliget Stadspark

Vlakbij het centrum van de stad Boedapest is het Városliget Stadspark gevestigd. Het stadspark ligt achter het Heldenplein. De oppervlakte van het park is ongeveer 1 km2 en het park is gevestigd in het stadsdeel Pest. Voor alle leeftijdscategorieën is er in het stadspark genoeg te beloven. Zo zijn er verschillende restaurants, een dierentuin, pretpark, kuuroord en verschillende museums. Daarnaast wordt het park ook veel bezocht door toeristen en de lokale bevolking om een heerlijk ontspannen wandeling te maken.

Geschiedenis Városliget
In 1751 werden de eerste bomen en wandelpaden gepland en geplaatst. In het begin van de 20e eeuw werd het park officieel een open park. Hiermee werd het Városliget Stadspark het eerste openbare park in de wereld!

Ontdekken Stadspark
Het is verstandig om één hele dag uit te trekken om het Városliget Stadspark te ontdekken. De beste manier om het park te ontdekken is een wandeling vanaf de Vajdahunyaburcht naar de dierentuin. Dit zijn de twee uiteindes van het park. In het park zijn talloze paden om te wandelen. Bij de Vajdahunyaburcht is een mooi meertje waar in de zomer geroeid en in de winter geschaatst kan worden. In de zomer worden er in de burcht verschillende concerten gegeven. Verschillende muziekstijlen zoals klassiek en zigeunermuziek worden hier gespeeld.

Eén van de grootste thermale badhuizen van Europa is gevestigd in het Városliget Stadspark, het Szechenyi bad. Voor ontspanning van het hele gezin is een bezoek aan dit badhuis zeker aan te raden. Het badhuis is het hele jaar door geopend, dus zowel in de winter als in de zomer kan er heerlijk ontspant worden in het Szechenyi bad.

Voor de kinderen is er in het park ook genoeg vermaak. Zo is er een dierentuin en een groot circus in het park te vinden. Boedapest Zoo is een van de oudste dierentuinen ter wereld. Het enige permanente circus in Centraal-Europa is ook gevestigd in het park, Het Grote Circus. Naast circusvoorstellingen worden er op dit terrein ook verschillende sportevenementen en concerten plaats.

Bezoekersinformatie
Het park is het hele jaar door geopend. De bezienswaardigheden in het park hebben verschillende openingstijden en prijzen voor een bezoek. Met de Budapest Card is het mogelijk om tot 20% korting te krijgen op de entreeprijs van verschillende bezienswaardigheden en tentoonstellingen.

Weersverwachting
Boedapest

Weeronline.nl – Meer weer in Boedapestweeronline.nl Altijd jouw weer

Regio’s

Boedapest

dkjgsjgfpoe