Koninklijk Paleis Esztergom

Naast de Basiliek van Esztergom is de Burcht van Várhegy gevestigd. Het Koninklijk Paleis is gevestigd op deze burchtheuvel. Tussen de  10e en met de 12e eeuw vond de bouw van  dit Koninklijke Paleis plaats. Door Turkse overheersing in de 16e eeuw, die in totaal 150 jaar zou duren, is onder andere het Koninklijk Paleis in verval geraakt.

  • Regio

  • Wat zoek je?

Koninklijk Paleis Esztergom

Naast de Basiliek van Esztergom is de Burcht van Várhegy gevestigd. Het Koninklijk Paleis is gevestigd op deze burchtheuvel. Tussen de  10e en met de 12e eeuw vond de bouw van  dit Koninklijke Paleis plaats. Door Turkse overheersing in de 16e eeuw, die in totaal 150 jaar zou duren, is onder andere het Koninklijk Paleis in verval geraakt.

Inmiddels is het Koninklijk Paleis meerdere keren gerestaureerd en wordt is het nu een mooie bezienswaardigheid in Esztergom.

De voorste zalen van het Koninklijk Paleis zijn opgebouwd als museum. Het oorspronkelijke gotische plafond, de troonzaal met zetel en de kapellen uit de 11e en 12e eeuw zijn hier te bezichtigen. Wanneer je door een lange en smal vertrek loopt kom je uit bij de woontoren van het Paleis. Deze woonkamer stamt uit de 12e eeuw. Vanuit de bovenste woontoren is er een prachtig uitzicht over de Donau te zien.

Weersverwachting
Esztergom

Weeronline.nl – Meer weer in Esztergomweeronline.nl Altijd jouw weer

Regio’s

Boedapest

dkjgsjgfpoe