Weer

Hongarije is een land gelegen in het Zuidoosten van Europa. Aangezien Hongarije voornamelijk omringd is door berglandschap en heuvelgebieden krijgen depressies niet zo makkelijk te mogelijkheid om Hongarije te bereiken. Dit gegeven zorgt ervoor dat Hongarije een land is met redelijk veel droge periodes. Vooral het oostelijk gedeelte van Hongarije behoort tot de droogste gebieden van Europa. Jaarlijks valt hier ongeveer 400-500 millimeter. In de berggebieden en het westelijk deel van Hongarije valt jaarlijks meer regen, tussen de 500-800 millimeter.

Zomers in Hongarije
De zomers in Hongarije verlopen vaak erg warm. In de zomer lopen de temperaturen in Hongarije vaak op tot 25-30 graden. Wanneer er een stabiel hogedruksysteem boven Hongarije bevindt kunnen de temperaturen ook gemakkelijk oplopen tot 35-40 graden. Een hittegolf komt dan ook wel jaarlijks voor in Hongarije. Naast de warmte zijn de zomermaanden ook de natste periodes. Maandelijks valt er gemiddeld tussen de 50-90 millimeter per maand. In het westelijk gedeelte van Hongarije valt iets meer regen dan in het oostelijk gedeelte van Hongarije.

Winters in Hongarije
In de wintermaanden is het in het oostelijk deel van Hongarije grillig en koud. Gemiddeld liggen de temperaturen overdag rond of net boven het vriespunt en in de nachten circa 5 graden onder het vriespunt. Het westelijk gedeelte van Hongarije heeft gemiddeld hogere temperaturen, omdat in dit deel van Hongarije meer een zeeklimaat heerst.

Het weer vandaag in…..

Balatonmeer
Pannonia
Boedapest & Donauknie
Poesta & Tiszameer
Eger-Tokaj

Het weer vandaag in…..

Weersverwachting
Balaton

Weersverwachting
Szombathely

Weersverwachting
Boedapest

Weersverwachting
Eger