Pannonia

Pannonia is een regio gelegen in het westelijk deel van Hongarije. De regio’s Balatonmeer en Boedapest zijn ook gevestigd in de regio Pannonia, maar worden vanwege de grote toeristische belangstelling van deze twee plaatsen apart uitgelicht.

  • Regio

  • Wat zoek je?

Bezienswaardigheden Pannonia Hongarije

Pannonia is een regio gelegen in het westelijk deel van Hongarije. De regio’s Balatonmeer en Boedapest zijn ook gevestigd in de regio Pannonia, maar worden vanwege de grote toeristische belangstelling van deze twee plaatsen apart uitgelicht.

Zuid-Transdanubië
De regio Pannonia is onder te verdelen in drie regio’s. De regio Zuid-Transdanubië ligt ten zuiden van het Balatonmeer. Dit gebied heeft een mediterraan (warme droge zomers, milde en natte winters) klimaat. Dit natuurrijke gebied bevat vele historische monumenten. Bezienswaardigheden in deze regio zijn onder andere de stad Pécs, het Donau-Dráva Nationaal Park en het Mecsek-gebergte, waar heerlijk sportieve activiteiten kunnen worden ontplooid, waaronder wandelen.

West-Transdanubië
West Transdanubië staat bekend om zijn heuvelachtige gebied. Er zijn verschillende mooie historische monumenten in deze regio te vinden, zoals het Barokkasteel in Fertöd en de Abdij van Pannonhalma. Daarnaast kan er genoten worden van prachtige wijngaarden en bosrijke landschappen, waar heerlijk gewandeld en gefietst kan worden.

Midden-Transdanubië
Noordelijk van het Balatonmeer ligt Midden-Transdanubië. Midden-Transdanubië wordt ook wel gezien als de sprookjesachtige regio van Hongarije. Onder andere de omgeving Donauknie is het aanschouwen waard. Daarnaast worden beboste heuvelachtige gebieden afgewisseld met oude monumentale steden.

Bezienswaardigheden regio Pannonia
De regio Pannonia bevat het gehele westelijke deel van Hongarije. Aangezien de regio’s Balatonmeer en Boedapest & Donauknie ook in het westen van Hongarije gevestigd zijn, zijn de bezienswaardigheden van deze regio’s niet in de regio Pannonia meegenomen. De plekken om te bezoeken in de regio Pannonia zijn:

  • Hortobágy
  • Sopron
  • Györ
  • Pecz
  • Donau-Dráva Nationaal Park
  • Mecsek-gebergte
  • Barokkasteel in Fertöd

Door de veelzijdigheid die de regio Pannonia te bieden heeft zijn er genoeg redenen om dit vakantiegebied een keer te bezoeken en te gaan ervaren!

Weersverwachting
Szombathely

Weeronline.nl – Meer weer in Szombathelyweeronline.nl Altijd jouw weer

Regio’s

Sopron

dkjgsjgfpoe

Györ

Pecz

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.