Koninklijk Paleis Visegrád

Het Koninklijk Paleis aan de voet van de heuvel in Viségrad is een van de meest imponerende overgebleven gebouwen uit de tijd van de Renaissance. De bouw van het eerste Koninklijk Paleis vond plaats in het begin van de 14e eeuw onder de toenmalige koning Charles I. De reden voor deze bouw was de verhuizing van Charles I en zijn hof naar Visegrád in 1316. Een eeuw later werd het gebouw met verschillende elementen versierd, waardoor het gebouw werd gezien als één van de mooiste gebouwen van heel Europa.

 

  • Regio

  • Wat zoek je?

Koninklijk Paleis Visegrád

Het Koninklijk Paleis aan de voet van de heuvel in Viségrad is een van de meest imponerende overgebleven gebouwen uit de tijd van de Renaissance. De bouw van het eerste Koninklijk Paleis vond plaats in het begin van de 14e eeuw onder de toenmalige koning Charles I. De reden voor deze bouw was de verhuizing van Charles I en zijn hof naar Visegrád in 1316. Een eeuw later werd het gebouw met verschillende elementen versierd, waardoor het gebouw werd gezien als één van de mooiste gebouwen van heel Europa.

Het Koninklijk Paleis telde op zijn hoogtepunt 350 kamers op twee verschillende verdiepingen. Na de bestorming van de Turken en Habsburgers is het Koninklijk Paleis ernstig in verval geraakt. Rond 1930 werd het Koninklijk Paleis weer ‘opnieuw’ ontdekt. Hedendaags bestaat het Koninklijk Paleis vooral uit ruïnes. Op de binnenplaats van het Koninklijk Paleis is de Herculesbron te zien. De Herculesbron is uitgegraven onder een laag van 15 meter aarde en puin.  Vooral de afmetingen van het Paleis en het prachtige uitzicht op de omgeving zorgen ervoor dat deze bezienswaardigheid in Visegrád één van de indrukwekkendste is van deze regio.

In het Koninklijk Paleis is ook het Koning Matthias museum te bezoeken. In dit museum zijn oorspronkelijke vondsten vanuit het Koninklijk Paleis en de Salamon Toren te bezichtigen.

Wanneer je na een bezoek aan het Koninklijk Paleis de heuvel helemaal omhoog klimt wordt je beloond met een prachtig uitzicht over de Donau en de prachtige bosrijke omgeving. Een absolute aanrader!

Weersverwachting
Visegrád

Weeronline.nl – Meer weer in Visegrádweeronline.nl Altijd jouw weer

Regio’s

Boedapest

dkjgsjgfpoe